Revista presei 2016 – Procesiune de Ziua Ortodoxiei – ziua în care sunt cinstite icoanele

  • Procesiune de Ziua Ortodoxiei – ziua în care sunt cinstite icoanele

 

  • Video Duminica Ortodoxiei

În fiecare an, în prima duminică din Postul Mare, credincioşii pleacă în procesiune dintr-un loc ales simbolic, Grădina Icoanei din Capitală. Această zi aminteşte de Sinodul din 843 de la Constantinopol, când a fost restabilit cultul sfintelor icoane.

Această duminică este o zi de mare sărbatoare pentru mii de credincioşi care au participat în Capitală, la două dintre cele mai importante procesiuni de peste an. Duminica Ortodoxiei şi Duminica Floriilor pentru catolici.

Este prima duminică din Postul Mare, zi dedicată biruinţei Ortodoxiei, în amintirea sinodului din 843 de la Constantinopol, când a fost restaurată cinstirea icoanelor. În Capitală are loc, cu această ocazie, pelerinajul de la Grădina Icoanei.

În parcul Grădina Icoanei are loc o procesiune ortodoxă, la care peste 100 de preoţi cu icoane în mâini, dar şi mii de credincioşi au venit pentru a sărbători Duminica Ortodoxiei. Creştinii ortodocşi sărbătoresc biruinţa credinţei asupra iconoclasmului, o erezie care susţine că icoanele nu trebuie cinstite, a transmis corespondentul Dragoş Porojnicu pentru Telejurnalul de la ora 14:00.

În altă parte a Capitalei are loc duminică după-amiază o altă procesiune, organizată de către Biserica Romano-Catolică, prin care creştinii romano-catolici sărbătoresc Duminica Floriilor, intrarea triumfală a Mântuitorului în Ierusalim, a mai transmis corespondentul TVR de la Grădina Icoanei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top