Parohia Marcuța – Conferința „Fratele nostru este viața noastră”, susținută de scriitorul Mihai Gheorghiu, 18 Octombrie, ora 17:00
Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și cu sprijinul Ligii Tinerilor Creștini Ortodocși sector 2, Parohia Mărcuța are deosebita plăcere de a vă invita la conferința „Fratele nostru este viața noastră”, susținută de scriitorul Mihai Gheorghiu. Evenimentul va avea loc vineri 18 octombrie, incepand cu ora 17:00, la Biserica Mărcuța.
Adresa: strada Biserica Mărcuța nr.8, sector 2, București.
Transport public: STB liniile 55,104 și 243-stația spitalul Sf. Pantelimon. Linia253-stația complex comercial Fundeni
„Fericit este sufletul care îl iubeşte pe fratele său, căci fratele nostru este viaţa noastră. Sufletul se întristează când vede pe aproapele că suferă.”
Cum am ajuns ca societate să uităm aceste învățături? Cum am ajuns să fim atât de rupți unii de alții? Să ne urăm puternic din cauza unor lucruri fără însemnătate ca opiniile politicile, convingerile morale, viziunile vis-a-vis de anumite subiecte mărunte din viețile noastre? Cum ne putem apropia, dar mai ales, trăi după învățătura sfântului Siluan Athonitul?
La aceste întrebări arzătoare pentru zilele noastre vom avea onoarea de a ne răspunde scriitorul Mihai Gheorghiu, invitatul special al serilor culturale de la Parohia Mărcuța.
Filolog, scriitor, fost secretar de stat și director general adjunct al Muzeului Țăranului Român, Mihai Gheorghiu s-a implicat în lupta pentru păstrarea valorilor morale și a libertăților civice, încă din perioada studenției. Meritele sale deosebite au fost recunoscute inclusiv de către „doamna de fier” a Marii Britanii, Margaret Thatcher, care i-a înmânat premiul „Freedom”, în anul 1990.
Este autorul mai multor volume și studii de specialitate. Printre cele mai cunoscute și apreciate opere se numără: “Reversul istoriei. Eseu despre opera lui Mircea Eliade” și “România dincolo de trecut. Eseu despre experiența servitutii.”
Devine extrem de cunoscut publicului ca lider al demersului civic „Coaliția pentru familie”, inițiator al referendumului constituțional pentru redefinirea familiei.
După referendumul din 6-7 octombrie 2018 rămâne implicat în activitatea civică în calitate de președinte al organizației „Platforma Civică Împreună”, cea mai mare mișcare de apărare a drepturilor și libertăților civile din România.
Vă așteptăm cu drag,
Preot Ion Adrian Mirică