Parohia Sfântul Silvestru – Şcoala „Sfântul Silvestru“ alături de copiii suferinzi

În data de 13 Martie, Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu“ din Capitală a fost gazda unui eveniment social-filantropic, organizat de Şcoala Gimnazială „Sfântul Silvestru“ şi Parohia „Sfântul Silvestru“. Membrii Corului „Contrapunct“ al şcolii au oferit copiilor internaţi în acest spital daruri şi un miniconcert, sub coordonarea profesorului lor de religie, pr. Cătălin Ciocan.

Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu care a debutat zilele trecute la Şcoala „Sfântul Silvestru“ în colaborare cu Parohia „Sfântul Silvestru“, în cadrul căruia copiii de la clasele pregătitoare până la clasele a IV-a au confecţionat mărţişoare şi felicitări, pe care le-au expus pe holul şcolii. Banii obţinuţi din donaţii au fost oferiţi spitalului. „Sunt foarte încântată ori de câte ori cineva se apleacă asupra copilului şi asupra suferinţei lui. Politica de îngrijire a copilului, atât în starea de boală, cât şi în starea de sănătate, implică foarte multă afecţiune nu doar din partea părinţilor, dar şi din partea comunităţii. Salut astfel de evenimente, cu spectacole şi cu daruri pentru copii, pe care cred că ar trebui să le implementăm mult mai des. Copilul în spital este un copil în suferinţă şi consider că oricât de mică ar fi bucuria, aceasta îl face să se simtă bine şi cred că acesta este scopul nostru până la urmă, să umanizăm spitalele, să le apreciem drept a doua casă, să ridicăm copilul din pat şi să-l facem pentru câteva clipe să se simtă bine, să fie fericit. Toate aceste componente sunt esenţiale din punct de vedere psihologic în reabilitarea lui“, ne-a spus prof. dr. Doina Anca Pleşca, managerul Spitalului Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu“.

După ce copiii care fac parte din Corul „Contrapunct“ au susţinut un miniconcert, aceştia au oferit copiilor internaţi în spital daruri: dulciuri, fructe şi produse alimentare. „Acţiunea de astăzi este rodul unui întreg proiect şi ne-a demonstrat că Biserica este vie. Copiii au dorit ca momentul în care vor oferi pacheţelele cumpărate de ei şi vor dona această sumă de bani să fie marcat de o serbare frumoasă“, ne-a declarat Pr. Cătălin Ciocan.

(sursa: Ziarul Lumina, 14 Martie 2015)