Biserica_Sfantul_Pantelimon_Bucuresti_Str._Iancu_Capitanu_nr._24_w747_h800_q100

Parohia Sf. Pantelimon – Conferinţa aniversară “Tămăduirea Ciumei Roşii, misiune interzisă de ateism”, 18 Martie 2015

În cadrul Proiectului Tinerii în areopag. Dialoguri religios – culturale, Departamentul pentru copii si tineret parohial ATENEUL SFANTULUI PANTELIMON, organizeaza miercuri, 18 martie 2015, ora 17.00, la Biserica Sfântul Pantelimon – Foişorul de Foc  conferinţa cu titlul “Tămăduirea Ciumei Roşii, misiune interzisă de ateism” cu scopul de a marca aniversare a 100 ani de la hirotonia întru preot a marelui cărturar al acestei biserici din capitală, Pr. Petru Gh. Savin (1915-2015), după cum informează sfantulpantelimon.blogspot.ro.

Conferinţa va fi urmată de proiecţia filmului “Poarta Albă” care va avea loc în Sala de Conferinţe a Centrului de Îngrijiri Paliative “Sf. Nectarie” din incinta bisericii Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc si de speranta ca domnul regizor Nicolae Margineanu, care a fost invitat la acest eveniment, va impartasi celor prezenti cateva impresii din experienta acumulata cu prilejul filmarilor.

Cu prilejul acestui eveniment, Departamentul parohial pentru copii si tineret a pregatit un numar special al periodicului ATENEUL SFANTULUI PANTELIMON, foaie parohiala editata intaia data in anul 1941, la initiativa preotilor Petru Gh. Savin si Gh. Popescu Colibasi. Acest numar special contine “Cuvantul la intrarea in parohie”, rostit de preotul Petru Gh. Savin in ziua de 17 martie 1915 in biserica parohiala Sf. Imparati din comuna Jorasti, judetul Covurlui si pilda crestineasca “Jertfa de Pasti” alcatuita in memoria parintilor sai.

(sursa: Agentia de stiri Basilica)