22

Parohia Sf. Pantelimon – ATENEUL SFANTULUI PANTELIMON – Centenarul Marii Uniri, celebrat prin teatru religios

Proiectul va fi lansat miercuri, 29.11.2017, ora 19.00 in cadrul seratelor ATENEUL SFANTULUI PANTELIMON,  o noua etapa din programul religios-cultural #respecTcarTea” in ajunul sarbatorii Ocrotitorul Romaniei, Sfantului Apostol Andrei.

Prima activitate (pilot) se va desfasura sub forma unei repetitii generale cu public pentru spectacolul de teatru OSANDA CARTILOR care va avea loc, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, miercuri, 29 noiembrie 2017, la ora 19.00, la biserica Sfantul Pantelimon-Foisorul de Foc din Bucuresti.

Aceasta etapa din programul religios-cultural #respecTcarTea” include Spectacolul de teatru dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 intitulat OSANDA CARTILOR, prevazut sa se desfasoare in cat mai multe biserici si scoli din Capitala si din tara. Spectacolul “OSANDA CARÅ¢ILOR”, realizat de o trupa de tineri actori coordonati de Simona Pandele (manager de proiect, contact 0724 359 299), va transpune ideea crestina potrivit careia “aparatorii Ortodoxiei in vremea regimului comunist din RomAnia au fost si fauritorii Marii Uniri”. Din distribuyia spectacolului fac parte actorii Simona Pandele (coordonator), Dan Apavaloaie, Adina Iftime, cu participarea studentilor la teologie Andrei Butu si Daniel Bahnea, precum si a elevului licean Maria Ene. Textul piesei se bazeaza pe o realitate istorica consemnata de parintele Bogdan Aurel Teleanu, preot slujitor la Parohia Sfantul Pantelimon Foisorul de Foc din Bucuresti.

Pr. Dr. Bogdan-Aurel Teleanu